Recepten!

 

 

 Heerlijk recept voor: Aardbeienjam!

 

benodigheden:   

1kg. Aardbeien

900gr. suiker

1 citroen, uitgeperst.

 

Bereidingsweize:

Veeg de aardbeien schoon met vochtig keukenpapier. (was ze niet , dan word de jam waterig)

Haal de kroontjes er af en verwijder met een scherp mesje de harde kern

doe de aardbeien in een kom en bestrooi het met suiker. Dek het daarna af en laat het 1

nacht buiten koelkast staan, daardoor komt het natuurlijke bindmiddel van de aardbeien vrij.

 

Schep de aardbeien met citroensap in een pan met een dikke bodem.

kook dit op een laag vuur en laat dit 25 tot 30 min. al roerend koken tot de jam

105 graden is. (je kan dit meten met een keukenthermometer) Laat het daarna 10 min. afkoelen.

 

Vul de potten tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen, zodat er geen bacterieen bijkomen.

Hang aan elke pot een kaartje meet de datum waarop ze zijn gemaakt. Je kunt de jam op een koele donkeren plek 

3 maanden bewaren en na gebruik in de koelkast 1 maand.

 

 

Basisrecept cupcakes  Basisrecept Cupcakes

 

Ingredienten:

250 gr. roomboter of margarine op kamer temperatuur

250 gr. kristalsuiker

250 gr.zelfrijzendbakmeel of 250 gr.meel en 250 gr. bakpoeder

4 eetlepels melk op kamertemperatuur

4 eieren

 

Bereidingsweize:

 

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Doe de boter in een kom en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Mix het mengsel steeds met de mixer op middelhoge snelheid. Mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
Voeg de eieren een voor een toe.
Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe, bij voorkeur gezeefd.
Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens 1 minuut alles goed door elkaar.
Vul cupcakevormpjes tot de helft met het mengsel en bak ze 20-25 minuten in de oven op 170 graden.

 

 

 Appelflap  Appelflappen

(4 porties)

 

 

Ingredienten:

 

1 Pakje roomboterbladerdeeg (diepvries)

2 Appels

50 gr. Bruine suiker

50 gr. Rozijnen

Snufje Kaneel

 

 

Berijdingswijze.

Haal de velletjes bladerdeeg van elkaar en laat ze ontdooien. Laat het stukje plastic per plakje bladerdeeg er nog even onder liggen.
Schil de appels, snijd ze in partjes, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in blokjes.
Meng appelblokjes, suiker, kaneel en rozijen goed door elkaar met een houten lepel.
Schep op elk plakje bladerdeeg een hoopje van dit mengsel. Maak met een kwastje de randen van de deeglapjes vochtig en vouw de lapjes diagonaal dicht. Druk de randen aan met een vork. Haal van de bovenzijde het plastic los.
Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met wat losgeklopt ei.
Eventueel kun je de met ei bestreken zijde even in wat kristalsuiker drukken.
Haal nu het plastic verder van de appelflappen af en leg de appelflappen ruim op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak de appelflappen 25 min. in het midden van een voorverwarmde oven (200°c).
Wanneer je de appelflappen in de suiker gedrukt hebt, controleer dan na ongeveer 15 minuten of ze niet te hard gaan (te donker worden). Temper eventueel de temperatuur van de oven iets, bijvoorbeeld naar 180 graden voor de resterende baktijd.En dan is het klaar, smullen maar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.