Recepten!
Heerlijk recept voor: Aardbeienjam!
benodigheden:
1kg. Aardbeien
900gr. suiker
1 citroen, uitgeperst.
Bereidingsweize:
Veeg de aardbeien schoon met vochtig keukenpapier. (was ze niet , dan word de jam waterig)
Haal de kroontjes er af en verwijder met een scherp mesje de harde kern
doe de aardbeien in een kom en bestrooi het met suiker. Dek het daarna af en laat het 1
nacht buiten koelkast staan, daardoor komt het natuurlijke bindmiddel van de aardbeien vrij.
Schep de aardbeien met citroensap in een pan met een dikke bodem.
kook dit op een laag vuur en laat dit 25 tot 30 min. al roerend koken tot de jam
105 graden is. (je kan dit meten met een keukenthermometer) Laat het daarna 10 min. afkoelen.
Vul de potten tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen, zodat er geen bacterieen bijkomen.
Hang aan elke pot een kaartje meet de datum waarop ze zijn gemaakt. Je kunt de jam op een koele donkeren plek
3 maanden bewaren en na gebruik in de koelkast 1 maand.
Reactie plaatsen
Reacties